Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wilgotne i bardzo dobre w smaku. Można je robić z różnymi owocami.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 540
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3887
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 149
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 540
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3887
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 171
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 732
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 149
Składniki
· Jajka wbijamy do miski + cukier i ubijamy mikserem na puszystą masę. · Do jajek z cukrem dodajemy przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. · Następnie dodajemy roztopione chłodne masło, dalej miksujemy. · Gotową masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i troszkę wyrównujemy. · Masę ciasta posypujemy bułką tartą, dość sporo tej bułki, tak aby owoce nie opadły na dno ciasta. · Na masę ciasta kładziemy obrany i pokrojony rabarbar ( wcześniej zasypany cukrem ), sok, który puścił można wypić. · Na rabarbar kładziemy truskawki ( każda obtoczona w cukrze ) · Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 45 minut. · Ciasto też można posypać cukrem pudrem, jeśli ktoś lubi słodsze ciasta. · SMACZNEGO !!!