Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne z każdymi sezonowymi owocami.
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 80
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 63
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 958
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 714
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 80
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 63
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 958
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 714
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Do masła dodajemy co jakiś czas po jednym żółtku, łyżce śmietany, kilka łyżek mąki, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Cały czas mieszamy, do końca wszystkich składników. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta, szpatułką delikatnie mieszamy. Wylewamy na blachę (30x25 cm), na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie, pieczemy ok. 60 min w temperaturze 180°C.