Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne ciasto, które nie może się nie udać. Dodatkowo możemy je zrobić jakim tylko chcemy owocami
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23611
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23611
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Składniki
Żótka ucieramy z cukrem. Dodając po trochu na zmianę wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewając olej
Białka ubijamy i delikatnie mieszając łączymy z masą: olejowo-cukrowo-mąkową.
Wlewamy na formę. Na górze ciasta układamy pokrojone w plasterki truskawki.
Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40-50min