Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to ciasto w pierwotnej wersji robiłam z marchewką i nazywało się "Marchwiarz" jednak tym razem spróbowałam zrobić z dynią i wyszło mniamuśne ;) Robi się je niezwykle szybko :)
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Jajka i cukier utrzeć. Dodać mąkę, olej, sodę, proszek do pieczenia, kakao, cukier waniliowy i przyprawy wszystko razem dokładnie wymieszać. Na końcu dodać bakalie i startą dynię delikatnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać np. kokosem, przełożyć ciasto wyrównać i piec w 180 stopniach ok 45-55 minut. Ciasto po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego