Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto o zabawnej nazwie
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
Obrać jabłka,usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Ubić jajka z cukrami na gładką, jasną masę. Wymieszać mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i szczyptą soli. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie olej i suche składniki. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodać kawałki jabłek i orzechy. Wymieszać, tak żeby ciasto oblepiło owoce.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Standardową blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piec około 45-50 min, aż do " suchego patyczka" W rondlu rozpuść masło, dodaj śmietanke i czekoladę, podgrzewaj cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej masy. Wystudzone ciasto polej polewą czekoladową