Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis znalazłam w gazecie,wypróbowałam i mnie oraz mojej rodzince bardzo smakuje :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Ciasto 1. Jajka ubić z cukrem.Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. 2.Blaszkę o wymiarach 25x40cm wyłożyć pergaminem.Ciasto wlać do formy. Piec 30 min w temperaturze 170 stopni. Masa jabłkowa Jabłka obrać,zetrzec na tarce o grubych oczkach. Masło roztopić,dodać jabłka,chwilę smażyć.Wsypać galaretkę,wymieszac i jeszcze chwilę smażyć. Masa budyniowa W 3/4 szklanki mleka rozpuścić żółtka i mąkę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Dodać mleko z mąką,ugotować budyń.
Ostudzone ciasto przekroić na dwie części. Na jedna część ciasta wyłożyć masę jabłkową,następnie rozsmarować masę budyniową. Przykryć drugą częścią ciasta. Polać polewą .Udekorować.