Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy w jednym: kruche, biszkopt i krem. A w zasadzie cztery, bo jeszcze dżem.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20263
Składniki
Z mąki krupczatki, masła i cukru pudru zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy i nakłuć widelcem. Piec ok. 15-20 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy razem z papierem i ostudzić. Formę ponownie wyłożyć papierem.
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Mąkę razem z proszkiem i kakao przesiać i dodać do masy jajecznej. Wlać masło i całość wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i wstawić do gorącego piekarnika. Piec 20-25 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu ostudzić.
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku. Na końcu dodać kawę i rum. Krem wstawić na chwilę do lodówki. Smacznego :)
Kruche ciasto posmarować dżemem, przykryć je biszkoptem. Na biszkopcie rozsmarować krem kawowy. Ciasto należy przechowywać w lodówce, ale warto je wyjąć 15 minut przed podaniem, aby nieco zmiękło.