Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ulubione ciasto mojej mamy:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1134
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 178
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 379
Składniki
Ciasto: Z podanych składników upiec biszkopt.
Krem: 20 dag. chałwy, 20 dag. margaryny, 4-5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki rodzynek i posiekane orzechy, 25 ml. alkoholu. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać pokruszoną chałwę, a następnie, alkohol, rodzynki, orzechy. Zimny biszkop przekroić wzdłuż na dwie części, przełożyć kremem, posmarować także boki i wierzch ciasta.
Dekoracja: tabliczka białej czekolady, czekoladowe listki. Rozpuszczoną czekoladą polać ciasto i ułożyć listki czekoladowe. SMACZNEGO!!! Ciasto najlepiej piec w blaszce 35/ 22