Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto z ulubionymi owocami...
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 79
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1024
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Do miski wrzucić wszystkie składniki i całość wymieszać trzepaczką (nie mieszać mikserem ani niczym podobnym tylko trzepaczką gwarantuje, że wystarczy). Blaszkę wysmarować margaryną, bądź wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Następnie posypać z wierzchu owocami - ja dziś dałam jagody. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40-50 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest w środku mokre jeśli tak piec dłużej. Gdy cisto wystygnie można posypać cukrem pudrem.
OWOCE: jeśli ciasto jest z rabarbarem to wcześniej go pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Ciasto z rabarbarem jest bardziej mokre więc dłużej się piecze i gdy zacznie się rumienić zmniejszyć rozgrzanie piekarnika aby się nie spaliło od spodu. To samo może być z truskawkami - można również posypać truskawki wiórkami kokosowymi też fajnie smakuje. SMACZNEGO !