Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne ciasto z pianą oraz z powidłami. Zawsze się udaje. :)
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 29
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 105
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 69
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 511
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 29
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 105
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 69
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 511
Składniki
Makę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka oraz posiekaną nożem margarynę i zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy części: jedną większą i dwie mniejsze. Do jednej z mniejszych części dodać kakao i ponownie zagnieść. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć większą część ciasta, posmarować powidłami, wierzch przykryć ciastem z kakaem startym na tarce o dużych oczkach. Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Ubitą pianę wyłożyć na ciasto z kakaem. Na pianę wyłożyć pozostałe jasne ciasto starte na tarce. Ciasto piec w całości przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Uwaga! Zamiast powideł można użyć dżemu śliwkowego (własnej roboty).