Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z musem rabarbarowym i bezą
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 880
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 59
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 298
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1714
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 880
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 16
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 59
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 298
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1714
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodajemy stopniowo żółtka, cukier i mąkę - miksujemy. Masę wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut, w temperaturze 180stopni. Rabarbar myjemy, kroimy w 1cm kawałki. Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i podgrzewamy. Rabarbar puści sok więc nie dodajemy wody! Gotujemy aż rabarbar zmięknie. Skrobię rozpuszczamy w odrobinie wody, i dodajemy do musu - mieszamy. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy sok z cytryny, i stopniowo po łyżce cukru - cały czas miksując. Na gotowy biszkopt wykładamy mus rabarbarowy, następnie bezę, robiąc kółka łyżką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 30 minut.