Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto doskonałe - puszysty biszkopt, przykryty smakowitym "ptasim mleczkiem" całość polana czekloladowym ganache... Mmm... pycha! Spróbujcie! :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać przez sito do masy jajecznej. Na końcu dodać olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na standardowej wielkości blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
2 galaretki rozpuścić w szklance wody, odstawić do przestudzenia.
Śmietankę (mocno schłodzoną!) ubić na sztywno, dodać serki i cukier puder, cały czas miksując wlać przestygniętą galaretkę. Masę wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia.
Do mleka wsypać łyżkę kakao, dodać połamane czekolady, zagotować. Następnie zdjąć z ognia i wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego!