Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, w którym idealnie przełamuje się lekko kwaskowaty smak śliwek ze słodką bezą :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 40
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 325
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1407
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 40
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 325
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1407
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto i schować do lodówki na ok. 60 min. Następnie piec w temp. 180 stopni przez ok. 15 min. Śmietanę, mleko, cukier i żółtko połączyć. Na podpieczony spód poukładać połówki śliwek i zalać śmietanową polewą. Piec przez ok. 40 min.
Z białek i cukru przygotować bezę (dokładnie składniki z miksować) i przełożyć na śliwki. Piec jeszcze przez ok. 15 min. Całość piec jeszcze przez ok. 15 min.
Następnie ciasto wystudzić i pokroić na kawałki. Smacznego!