Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka maślane. Proste i błyskawiczne do przygotowania, wręcz idealne na dziecięcą zachciankę.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 70
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1014
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1142
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 70
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1014
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1142
Składniki
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze lub szybko siekamy i zagniatamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Następnie formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i chodzimy przez godzinę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 °C. Z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy, aby uzyskać charakterystyczny wzór. Pieczemy przez 15 minut, aż się delikatnie zarumienią. Ciasteczka przechowujemy szczelnie zamknięte w metalowej puszce do paru dni. Smacznego.