Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Do popołudniowej kawki w babskim gronie doskonałe. Przepis Ewy Wachowicz
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 332
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 9
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 486
Składniki
Miękką margarynę miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, szczyptą soli i jajkiem. Łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi. Dodajemy żurawinę, orzechy lub migdały i kandyzowaną skórkę cytrynową lub pomarańczową. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce 10 minut. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe - zależy jakie chcemy), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dłonią spłaszczamy. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.