Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, mięciutkie ciasteczka. zdrowsza alternatywa kupnych biszkoptów dla maluszków. polecam. z podanych proporcji wychodzi ok. 35 szt.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1416
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 392
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1416
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 392
Składniki
Całe jajka ubijać z cukrem na parze co najmniej 5 minut (miskę z jajkami stawiam na garnek z gotująca się na malutkim ogniu wodą).
Miskę z masą jajeczną zestawić z garnka. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać niecałą łyżeczkę ciasta, robiąc dość duże odstępy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 10 min. w temperaturze 175°C na jasny, złocisty kolor.
Smacznego :-)