Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowe pyszności:-))
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 70
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 141
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 766
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 678
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 70
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 141
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 766
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 678
Składniki
Oba rodzaje mąki wymieszać w misce razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać powoli wymieszane mąki.Zagnieść ciasto dodać do niego kakao i ponownie zagnieść aby uzyskać jednolity kolor.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w środku zrobić kciukiem zagłębienie i napełnić je dżemem.Układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20minut. Zamiast dżemu porzeczkowego można dać wiśniowy:-))