Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawdę pyszne, zawierają niewiele cukru, dzieci je uwielbiają!!! Upieczone przez mojego synka ( przy mojej pomocy ) - na Dzień Babci, nie doczekały przyjazdu babci!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła i sera białego ( bez cukru!), dodać żółtka i proszek do pieczenia Jeśli ser jest stosunkowo miękki, nie musi być zmielony.
Jabłka pokroić w kostkę, przesmażyć ( tak, aby nie rozpadły się zupełnie), dodać cukier i cynamon.
Ciasto rozwałkować mniej więcej tak, jak na pierogi. Kroić w kwadraty, na każdy położyć przesmażone jabłka ( ostudzone ). Składać po przekątnej ( dwa przeciwległe rogi ) - tak, aby powstały trójkątne ciasteczka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, ok. 30 minut, aż staną się złociste. Ciasteczka można również wycinać przy pomocy szklanki. Mają wówczas kształt półksiężyców ( jak na zdjęciu). Skleić delikatnie rogi ciasteczek, a środek pozostawić "uśmiechnięty". :)