Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zakąska do dobrych win.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12177
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 221
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12177
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 221
Składniki
Wykonanie: Masło zagotować w ½ szklance wody, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku i mieszać na wolnym ogniu aż ciasto odstanie od ścianek naczynia. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić, wbić jajka i starannie utrzeć. Dodać starty ser i zmielony twaróg. Dokładnie wymieszać składniki.
Nakładać łyżką ciasteczka do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić jeszcze ciasteczka przez 10 minut. Podawać do różnego rodzaju win.