Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno mnie tu nie bylo :) Ale wracam, z nowymi pomyslami na smakowite dania :) Dzisiejsza propozycja to ciecierzyca w pomidorach, z miesem z piersi kurczaka- aromatyczne, rozgrzewajace i zdrowe danie- przyznam szczerze, ze juz dawno nie bylam tak zadowolona z kulinarnego eksperymentu :) Sekretem tej potrawy jest wg mnie ilosc przypraw, ktorych nie zalujemy ;)
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 142
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 403
Polecam.
Odsłon: 331
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 375
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2968
Smaczne i sycące danie obiadowe. Gulasz wieprzowy to obiadowa klasyka, która...
Odsłon: 142
Smakowite, chrupiące i soczyste żeberka z piekarnika.
Odsłon: 403
Polecam.
Odsłon: 331
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 375
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Wyjątkowo pyszne i soczyste roladki z piersi kurczaka z szynką i serem żółtym...
Odsłon: 2968
Składniki
Ciecierzyce namoczyc na noc w zimnej wodzie. Rano wode odlac, ciecierzyce dokladnie, na sitku, oplukac pod biezaca woda. Zalac czysta woda i gotowac, az ciecierzyca bedzie prawie miekka. Odcedzic.
Piers z kurczaka pokroic w kostke, natrzec dwoma rodzajami papryk, sola i pieprzem. Cebule posiekac, czosnek zmiazdzyc. Do garnka wlozyc mieso, cebule i czosnek, podlac mala iloscia wody i dusic ok 10 minut. Po tym czasie dodac ciecierzyce, zalac woda tak, by przykryla calosc i gotowac na wolnym ogniu, pod przykryciem, okolo 20 minut.
Do miski wlac pomidory z puszki, zmiksowac je blenderem. Dodac do ciecierzycy i miesa, dodac ziola prowansalskie i posiekana natke, gotowac na wolnym ogniu ok 30-40 minut, az potrawa zgestnieje. Posypac swieza natka. Mozna podawac z pieczywem.