Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszle w sosie pomidorowym proponuję na kolację
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 346
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 93
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 346
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23628
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 93
Składniki
Szafran zaparzyłem podgrzanym winem, wymieszałem z masłem. Łososia pokroiłem w kostkę, oprószyłem mąką i podsmażyłem na oliwie. Dodałem pokrojone pomidory , posiekany czosnek, wino z szafranem i śmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego naczynia żaroodpornego wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle napełnione nadzieniem z łososia.
Posypałem obficie parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C., aż cały ser się rozpuścił.