Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety schabowe nieco inaczej z serem i szynką
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
W każdym z filetów zrobić ‘kieszonkę’, nacinając głęboko kotlet z jednej krawędzi.Przyprawić oby dwa filety zarówno w środku jak i nazwenątrz solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczka. Do zrobionej kieszonki wepchnąć po 1 plasterku szynki i sera (ułatwiam sobie nieco kroją na plasterek sera oraz szynki).Jesli za mocno rozetniemy to spiąć wykałaczką albo obwiązać białą nitką, żeby nie rozwaliły się podczas smażenia. Panierować jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron przez parę minut, na niedużym ogniu. Pod koniec smażenia przykryć je na minutę przykrywką, żeby lepiej doszły w środku – po przekrojeniu rozpuszczony ser powinien delikatnie wypływać z kotleta.... Proponowane podanie z młodymi ziemniaczkami jak widać na załączonym zdjęciu