Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O : )
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 164
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 164
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Filety ugotowałem razem z cebula , czosnkiem , kostka bulionową , solą , pieprzem i masłem w 4 szklankach wody. Gotowałem do miękkości kurczaka. Po wyjęciu z pierś drobno pokroiłem , dodałem szczypiorek. Odmierzyłem i zagotowałem 3 szklanki bulionu , w którym gotował się kurczak. Wsypałem mąkę , stopniowo dosypując ja , energicznie mieszałem , gotowałem do zgęstnienia , aż powstało ciasto . Po wyjęciu z garnka , gdy wystygło dodałem dwa żółtka i zagniatałem , aż nie było grudek. Następnie rozwałkowałem ciasto do grubości ½ cm i powycinałem kółka , u mnie szklanką . Na każdym ułożyłem trochę sera i porcję farszu z kurczaka. Brzegi skleiłem mocno ponad farszem , formować trzeba tak aby przypominały udka kurczaka ( mnie nie za bardzo się to dzisiaj udało) , ale cóż tak bywa. Panierowałem w roztrzepanym białku , a potem w tartej bułce. Smażyłem w głębokim tłuszczu , co jakiś czas odwracałem , aby równomiernie się zrumieniły