Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CUKINIA Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1883
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 182
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1883
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 182
Składniki
PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK NA OLIWIE NA PATELNI. DO MIĘSA DODAJEMY OREGANO, CHILI, BAZYLIE, PIEPRZ, SÓL. MIĘSO DODAJEMY DO CEBULI I SMAŻYMY AŻ DO BRĄZOWEGO KOLORU. ODSTAWIAMY, ABY ODPOCZĘŁO.
KROIMY CUKINIE NA PÓŁ I DRĄŻYMY. SOLIMY I ODSĄCZAMY Z WODY. POSYPUJEMY PAPRYKA CHILI I NADZIEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM. POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ, SKRAPLAMY OLIWA I WSADZAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIEKARNIK 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM GÓRA DÓŁ. PIECZEMY OKOŁO 40 MINUT DO MIĘKKOŚCI. PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA POSYPUJEMY ŚWIEŻO STARTYM SEREM I POSYPUJEMY ZIOŁAMI. IDEALNE NA CIEPŁO I NA ZIMNO. SMACZNEGO. SOS DO POTRAWY : PRZECIER POMIDOROWY MIESZAMY ZE SZCZYPTĄ OREGANO I BAZYLII, PÓŁ ŁYŻECZKI CUKRU.