Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 56
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1000
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1131
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 56
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1000
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1131
Składniki
Cukinię umyć, odkroić końce, przekroić wzdłuż, wydrążyć gniazda nasienne, posypać solą i odstawić aby puściły wodę.
Ryż ugotować w osolonej wodzie (1 porcja ryżu = 2 porcje wody)
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać startą marchewkę i mięso mielone. Smażyć aż mięso się zetnie. Dodać pomidory, koncentrat i sos jalapeno (z umiarek ok 2-3 łyżek) - chwilę podduśić. Dodać ugotowany ryż, przeciśnięty czosnek, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. - chwilę poddusić tak aby ryż wchłoną nadmiar płynu.
Cukinię umyć z nadmiaru soli i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Każdą posmarować oliwą z oliwek, opruszyć pieprzem i słodką papryką. Nałożyć farsz do cukinii tak z górką i posypać tartym serem
Blaszkę posmarować olejem i ułożyć cukinie. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 min. w 200 stopniach.
Farsz nadaje się do nadziewania bakłażanów i papryki