Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki trochę eksperyment z resztek pozostałych w lodówce... Efekt bardzo smaczny :)
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 58
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 75
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 58
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 75
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie przekrawamy wzdłuż i wydrążamy, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kosteczkę a dynię ścieramy na drobnej tarce. Pieczarki przesmażamy na maśle często mieszając do chwili aż odparują.
Na sporej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy do zrumienienia, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę chilli oraz mięso i smażymy razem przez 2-3 minuty. Dodajemy dynię i koncentrat pomidorowy, smażymy kolejne 3 minuty. Dodajemy ryż i pieczarki, doprawiamy do smaku (powinno być dość pikantne).
Farsz nakładamy do cukinii, wykładamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blaszkę, zdejmujemy folię, posypujemy cukinie serem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut.