Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę niewykorzystanej panierki sezamowej oraz świeża cukinia, do tego mało wolnego czasu na przygotowanie konkretnego obiadu. Delikatna, lekka potrawa, typowo letnia i do przygotowania w 15 minut.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 70
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 87
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 117
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 70
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 87
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 117
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w plastry o szerokości 2 cm. Jajko wbić na głęboki talerz, dodać sól, pieprz, roztrzepać przy pomocy widelca. W drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą i ziarna sezamu. Plastry cukinii panierować w jajku, następnie w bułce tartej z sezamem. Smażyć na rumiano, na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem jogurtowym lub ketchupem. Smacznego.