Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 227
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 227
Składniki
Umytą cukinie pokroić na plastry ok.1 cm, doprawić z obu stron.
Przygotować ciasto: zmieszać jaja, piwo, proszek do pieczenia, odrobinę soli i mąkę na ciasto o sporej gęstości - powiedzmy jak gęsta śmietana.
Cukienie panierowć w cieśnie i smażyć na dużym ogniu w głębokim oleju z obu stron, po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. Tak przygotowane cukinie przełożyć na blachę do piekarnika.
Śmiatanę rozmieszać z bryndzą i na każdym plastrze cukini położyć ok .1 łyżeczkę mieszanki. Zapiekać w temp.200 st około 10 min.