Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Malowniczy, piękny, a zarazem smaczny deser; w sam raz dla amatorów czekolady.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 174
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 174
Składniki
Czekoladę pokruszyć, włożyć do miseczki i postawić w garnuszku z gotującą się wodą. Rozsmarować ją na folii plastikowej wyłożonej na tacy. Odstawić do lodówki na 30 minut, żeby dobrze stężała. Potem wyjąć ją i delikatnie wykrawać z niej nożem trójkąty.
Trójkąty ozdobić, posypując je najpierw kakao, później cukrem pudrem.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać do niej serek mascarpone. Żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku. Ostudzić i wymieszać z musem.
Mus wyciskać ze szprycki na płatki czekolady, a potem udekorować je pokrojonymi w cienkie plasterki truskawkami. Składać wieżyczki - po trzy płatki.