Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z kruchego ciasta.Polane czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto: Zagnieć masło,mąkę,cukier puder i żółtka.Dodaj sparzoną łyżeczkę sody(jedną łyżeczkę rozpuść w 2-3 łyżkach gorącej wody). Ciasto zroluj i pokrój na plasterki o grubości około 1 cm.Każdy plasterek włóż do foremki. Piecz w 180 stopniach przez około 15-20 min. Z podanej ilości wychodzi około 40 babeczek. Masa: Rozpuść w garnku masło,dodaj do niego cukier,cukier waniliowy,mleko i kakao.Wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Na koniec dodaj 2 szklanki mleka w proszku i jeszcze raz wymieszaj. Do upieczonych babeczek dodaj masę na koniec posyp wiórkami kokosowymi. Smacznego;)