Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ciasteczka do kawki.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5459
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem , dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao , ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia.
Ostudzić i wbijać kolejna jaja , cały czas ucierając.
Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni 20 minut. Ostudzić i przekładać gotowe ciastka masą czekoladową. Wykonanie masy czekoladowej: Czekolady rozpuścić z mlekiem, żelatynę rozpuścić w ¼ szklance wody. Serek mascerpone rozetrzeć i dodać śmietankę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną czekoladą.