Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski, powojenny przepis na smaczny deser.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 90
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1029
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1155
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 90
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1029
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1155
Składniki
Przygotowanie: Czereśnie wsypać do garnka, zalać winem i jedną szklanką wody i dodać cukier. Gotować przez pięć minut, wyjąć czereśnie a sok zaciągnąć mąką ziemniaczaną rozrobioną z małą ilością wody. Mieszając zagotować, włożyć ponownie czereśnie, przestudzić i podawać.