Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywnie czerwony, pożywny, smaczny i lekko słodki krem warzywny podawany z płatkami kukurydzianymi. Ten ostatni dodatek możemy zastąpić innym ulubionym np. kaszą, makaronem lub kleksem jogurtu.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 399
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 205
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1965
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2790
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10407
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 399
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 205
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 1965
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 2790
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 10407
Składniki
Cebulę, paprykę i por kroimy, a buraka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy na oliwie z oliwek do momentu aż warzywa delikatnie zmiękną. Marchewki oraz pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy i wrzucamy do gotującego się bulionu. Po około 5 minutach dorzucamy podsmażone wcześniej warzywa i kawałek imbiru. Wszystko gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa nabiorą odpowiedniej miękkości (około 30 minut). Na 15 minut przed końcem gotowania dodajemy posiekane ząbki czosnku.
Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę. Powstały krem jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. * Jeśli nie gustujemy w zbyt słodkich zupach, możemy ją zakwasić octem jabłkowym. Podajemy z płatkami kukurydzianymi lub innymi dodatkami. Życzę smacznego! :)