Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy, szybki i sycący deser. Wspomnienie lata w styczniu. Dla wielbicieli bitej śmietany i leśnych owoców. Trochę kaloryczny ale cóż, raz się żyje:)
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 62
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 62
Składniki
Borówki rozmrozić i zblendować z 4 łyżkami cukru pudru. Dodać serek mascarpone i dokładnie wszystko razem wymieszać. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru. Na dno pucharków nałożyć krem borówkowy, na wierzch bitą śmietanę. Posypać borówkami. Podawać schłodzony.