Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy do przygotowania tort, a przy tym niedrogi i lekki. Coś specjalnie dla tych, którzy mają ochotę na torcik bez pieczenia ;)
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 63
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1224
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 63
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1224
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 110
Składniki
Spód i brzegi tortownicy wyłóż folią spożywczą.
Pomarańcze sparz, wytrzyj do sucha. Zetrzyj skórkę. Miąższ potnij w grube plasterki. Wyłóż nimi spód przygotowanej tortownicy.
Jogurt przelej do miseczki. Dodaj skórkę pomarańczową i cukier puder. Truskawki pokrój na połówki, a morele na ćwiartki. Z miąższu melona półokrągłą łyżeczką powycinaj kulki.
Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach wrzątku. Połącz z jogurtem. Masę jogurtową wymieszaj z owocami. Przelej do tortownicy. Schładzaj 3 godziny. Udekoruj owcami i miętą.