Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 59
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 59
Składniki
1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki. Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia. Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka. * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek. Życzę smacznego! :)