Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 178
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 178
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Gotuję ryż i odsączam.
Mięso mieszam z cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotuje w bulionie 20 minut. Wyjmuję łyżką cedzakową.
Pieczarki myję, osuszam i kroje na plasterki, podsmażam na rozgrzanym maśle. Dodaję do wywaru i gotuję. Na koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Podaję gorącą z pulpetami i ugotowanym na sypko ryzem.