Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i szybka w wykonaniu szarlotka dla osób dbających o linię:)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 65
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 65
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Do szerokiego garnka nalewamy około 1,5 cm wody, zagotowujemy i dodajemy jabłka. Smażymy do momentu, aż jabłka będą się rozpadać. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy cynamon, mieszamy i pozostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Blaszkę smarujemy grubo masłem, zaś pozostałe masło wkładamy na chwilę do zamrażarki.
Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi i cukrem. Dzielimy na 3 części.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Do wysmarowanej masłem blachy wsypujemy 1 część mieszanki mąki, płatków i cukru. Na to wykładamy połowę jabłek. Następnie wysypujemy 2 część mieszanki, na to wykładamy pozostałe jabłka. Jabłka obsypujemy rozdrobnionymi orzechami włoskimi, na które wysypujemy ostatnią część mieszanki. Górę obkładamy wyjętym z zamrażarki i pokrojonym w wiórki masłem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 55 minut. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy. SMACZNEGO:)