Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki mogą być świetnym warzywnym dodatkiem do dań - lub - jak w tym przepisie - pyszną przekąską - podane z czosnkowym dipem. W 100 g jedynie -60 kcal !
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Warzywa obieramy i kroimy w słupki - na kształt frytek. W misce mieszamy je razem z oliwą i ziołami. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy warzywa. Pieczemy przez około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy dip: jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy pieprzem i ulubionymi ziołami. Pyszne frytki zajadamy maczając w czosnkowym sosie :) Smacznego! Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)