Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta nie musi powodować cierpienie kubków smakowych. Doskonałe lekkie curry z ananasem.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 73
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 57
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 73
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 102
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i nacieramy curry i solą. Na kilka godzin odkładamy do lodówki. Jeżeli macie możliwość szukajcie oryginalnych mieszanek curry prosto z Indii. Mamy szczęście mieszkać niedaleko hinduskiej rodziny ;)
Na kilku kroplach oliwy smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy mięso (wyjmując z lodówki około godziny przed smażeniem), rodzynki i pokrojonego w kostkę ananasa.
Gdy kurczak się zrumieni dodajemy śmietanę i całość dusimy kilka minut. Podajemy z ryżem lub kuskusem. Więcej lekkich, prostych przepisów pasujących do różnorodnych diet znajdziecie na blogu. Link pod wpisem.