Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon pomidorowy w pełni. Zapasy na zimę w 50% normy:). dziś passata pomidorowa z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ósemki. Miksujemy w robocie kuchennym do uzyskania gładkiej masy. Przelewamy do garnka. Gotujemy ok. 1,5 do 2 godzin na średnim ogniu co jakiś czas mieszając do momentu zniwelowania tworzącej się piany. Im dłużej gotujemy tym konsystencja będzie bardziej gęsta. 15 min przed końcem gotowania dodajemy sól, pieprz cukier i czosnek niedźwiedzi w zależności od upodobań.
Przelewamy do wyparzonych słoików i pasteryzujemy ok 15 min.