Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu gości często taka właśnie pizza, na grubym cieście i z takimi dodatkami.
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6823
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6823
Składniki
W miseczkę kruszymy drożdże, dodajemy ciepłą ale nie gorącą wodę, 2 łyżki mąki, mieszamy, zostawiamy na 10 minut by zaczyn ruszył. Następnie dodajemy jajko, olej, sól, czosnek granulowany i mąkę dobrze wyrabiamy, jak się klei podsypujemy mąki. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 15 minut by troszkę ruszyło. Formę na pizze smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem.
Ciasto smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami prowansalskimi i surową cebulą pokrojoną w kostkę. Na to układamy pokrojone i podsmażone na tłuszczu pieczarki, potem pokrojoną szynkę i wstawiamy do piekarnika na 25 minut . Pieczemy w 180 * , następnie posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5 minut. SMACZNEGO