Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi pizzy? A domowa pizza z dobrego i szybkiego przepisu smakuje jeszcze lepiej!
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 802
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4514
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 802
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4514
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie z dodatkiem cukru, odstawić pod przykryciem na 10 min aż się rozpuszczą. Do miski wsypać mąkę, oliwą, sól. Dodać drożdże. Dokładnie zagnieść ciasto i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na godzinę. (ciasto powinno 2-krotnie zwiększyć swoją objętość)
Ciasto wyjąć z naczynia na blat kuchenny podsypać mąką i jeszcze raz dokładnie ugnieść. Ułożyć dodatki wg uznania i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 18 minut.