Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, owocowe - można się od niego uzależnić :) Jest po prostu doskonałe. Robi się je szybko – pomimo, że ciasto trzeba zagnieść. Jest słodkie, wilgotne, dzięki owocom i słodkie – jak dla mnie ciasto idealne!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1887
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1887
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy (margaryna zimna). 2/3 ciasta wykładamy na prostokatną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ciasto trochę się klei do rąk, dlatego ręce oprószam mąką). Na górę układamy połówki śliwek - skórką do dołu. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki mąki, miksujemy i wykładamy na śliwki. Na pianę rwiemy kawałki pozostałego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Posypujemy cukrem pudrem.