Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z zewnątrz chrupiące a w środku mięciutkie :)
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1128
Polecam.
Odsłon: 1215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5986
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 186
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1128
Polecam.
Odsłon: 1215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 5986
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 186
Składniki
Zrobić zaczyn: drożdże rozkruszyć do miseczki dodać 50ml ciepłej wody, cukier i 3 łyżki mąki. Wymieszać i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.
Do miski wsypać mąkę, dodać zaczyn i pozostałe składniki. Zagnieść ciasto (ciasto jest bardzo elastyczne). Ciasto przykryć lekko wilgotną ściereczką i pozostawić na 1 godzinę.
Odrywać po kawałku ciasta (zrobiłam 10 bułeczek), rozgnieść na placek i zrobić sakiewkę. Zwinięcie ułożyć do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tępą stroną noża naciąć bułki. Posypać lekko mąką. Przykryć ponownie ścierką i odstawić na 30min. Piekarnik rozgrzać do 200C i piec około 25 min.