Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe Żelki Owocowe Gotowe w kilka minut Zdrowe Słodycze dla twojego dziecka Bez żelatyny, bez konserwantów
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
W rondelku zagotowuję wodę, dodaję sok, mieszam. Powoli wsypuję (ciągle mieszając) agar-agar i intensywnie mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Rozlewam do silikonowych foremek na lód. Wstawiam do lodówki do stężenia. Gotowe!
Do żelków można użyć każdego innego soku, lub mieszanki soków. Jeśli chodzi o konsystencję, to myślę, że to kwestia indywidualna i każdy z was dojdzie do własnej perfekcji. Smacznego!