Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobry makaron.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 178
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 178
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
WYKONANIE: Mąkę wymieszać z 5 jajami, solą ,olejem i dodać tyle wody aby ciasto było dobrze zwarte. Stolnicę posypać mąką, ciasto rozwałkować i zostawić do przyschnięcia. Po wierzchu posypać ciasto obficie mąką, zwinąć w rulonik i kroić w paseczki. Wrzucać na osoloną wodę i gotować na półtwardo. Odcedzić i polać zimną wodą.
Jabłka obrać i pokroić w plastry. 2 jajka utrzeć z cukrem, wymieszać z cynamonem i dodać do jabłek i makaronu. Brytfankę posmarować masłem, posypać bułką tartą i dodać jabłka i makaron z cynamonem. Zapiec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Zapiekankę podawać z bitą śmietaną.