Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakież to aromatyczna, jakiż to ma świeży smak a jaki aromat...to co pokazują zdjęcia to mało, zapach, smak, wygląd. Wszystko w jednym prostym daniu.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 85
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 85
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1028
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1151
Składniki
Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10-15 min aby smaki się połączyły.
W tym czasie możemy przygotować dorsza. ok 20-30 dag. dorsza pieprz, sól 1/2 łyżeczki oleju Dorsza delikatnie myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem (UWAGA nie solimy bo puści wodę). Na rozgrzaną patelnię kładziemy kawałek pergaminu do pieczenia który skrapiamy olejem. Na pergamin delikatnie wykładamy dorsza i smażymy po ok. 3-4 min z każdej strony (przy zmianie strony pomagamy sobie pergaminem - dorsz jest tak delikatny że musimy to zrobić ostrożnie żeby się nie rozpadł). Pod koniec smażenia oprószamy dorsza solą.
Gotowego dorsza polewamy obficie gremolatą.