Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 130
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 497
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68180
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 130
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 116
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 497
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68180
Składniki
Drożdze rozdrobnić i wraz z cukrem rozmieszać w lekko ciepłym mleku. Przesiać mąkę, jajka rozbić lekko widelcem.
Przelać masę drożdzową do mąki, dodać jaja i wymieszać dokładnie drewnianą łychą lub ręką (żeby ciasto odchodziło od ręki i pojawiły się pęcherzyki powietrza), odstawić na 20 minut o wyrośnięcia pod szmatką w ciepłym miejscu.
Jak urośnie, nakładać na tłuszcz, ale uwaga - ogień na pół gwizdka, bo wówczas racuchy będą surowe w środku. Olej też nie za głęboki, na "oko".