Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
mleko,drożdże i cukier wymieszać i na chwilę odstawić w ciepłe miejsce.
gdy drożdże ruszą dodać żołtka,mąkę,olej i sól. Wyrabiać ciasto dokładnie i energicznie aby otrzymało dużo powietrza.
ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na długi prostokąt i posmarować połową masy serowej. Zawinąc jak na stucle. Następnie pokroić na kilkucentymetrowe bułeczki.
bułeczki układać na blasze i pozostawić do wyrośnięcia na 25 minut.
posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku przez 25-30 minut w temp 180*C
Masa serowa: wszystkie składniki na masę dobrze utrzeć . Ja to robie w malakserze.